Roelof Veldhuizen

‘Roelof Veldhuizen heeft leidinggevende posities bekleed in internationaal opererende High-Tech bedrijven, waarvan 15 jaar als statutair directeur. Register Strateeg sinds 2014. Mijn sterk ontwikkelde waarden: rechtvaardigheid en integriteit.’

OpleidingDrs. Bedrijfseconomie Erasmus Universiteit Rotterdam
ExpertisegebiedenOrganisatie & Finance
Werkervaring29 jaar
KantoorlocatieBreukelen
WerkgebiedNederland (internationaal kan indien gewenst ook)
Persoonlijk motto“Winnaars hebben een Plan, Verliezers een Excuus”

Ik ben Roelof Veldhuizen. Geboren (1964) en opgegroeid in en rond Rotterdam. Vandaar mijn constructief, directe communicatiestijl en uiteraard niet lullen maar poetsen mentaliteit. Met maatje Ingrid ben ik via Maarssen en Edinburgh in Alphen aan de Rijn terecht gekomen. Vader van 2 zonen, Gert en Luuk van 18 en 16 jaar oud.

Mijn hobby’s, met familie en vrienden naar restaurants & bar bij voorkeur op vakantie. Sport: ski, hardlopen, zwemmen. Verder hebben wij een sloep. Erg lekker relaxen.

De werkervaring van Roelof

Werkervaring en opleiding: 10 jaar tomatenteler als bijbaan, vwo met technisch/economische vakken. Vervolgens bedrijfseconomie en post doctoraal accountancy. Via ABN AMRO en PwC bij Applied Materials (grote broer van ASML) terechtgekomen. Bij Applied 2 jaar expat in Schotland, 10 jaar GM Europe (3000 werknemers in de meeste Europese landen inclusief Israël. Omzet tussen 500m en 1000m$. Productie export 2000m$). Ik heb veel integraties van acquisitie gedaan en continue aanpassingen van de organisatie aan de gewijzigde omstandigheden.

In 2013 ben ik vertrokken nadat onze klanten het definitief hadden afgelegd tegen producenten in de rest van de wereld. Toen was de uitdaging voor mij weg.

De pincode van Roelof

Mijn pincode:

  1. Doelen stellen en realiseren
  2. Teamwerk
  3. Behoefte om mij continue te ontwikkelen
  4. Rechtvaardigheid en Integriteit

Roelof als register strateeg

Waarom doe ik het werk als Register Strateeg: bij Applied Materials ben ik verslaafd geraakt aan uitdagingen. Zo erg zelfs dat toen die verdwenen, dit tot mijn vertrek bij Applied heeft geleid. Iets nieuws creëren, opzetten of verteren vind ik heerlijk, routine al snel vervelend.

Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe brede managementfunctie werd het duidelijk dat het erg lastig is om weer zo’n veelzijdige rol te vinden. Toch maakte juiste de breedte mijn rol geweldig. Als register strateeg heb je wel zo’n brede functie. Een Register Strateeg helpt op zeer praktische wijze ambitieuze MKB-ondernemers doelstellingen te realiseren. Zodra de verbeteringen zijn gerealiseerd mag en ga ik weer verder.

Wat brengt Roelof

Wat breng ik? Allereerst breng ik een luisterend oor. Het gaat om de ondernemer. Wat is echt zijn uitdaging? Zijn het emoties, heeft hij of zij een slechte dag of is er echt iets aan de hand. Ik luister dus en vraag door.

Als het kleine dingetjes zijn, zaken die een ondernemer gewoon zelf moet oppakken, dan help ik hem/haar tijdens de kennismaking al met oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat de grote meerderheid van de ondernemers die ik ontmoet het plezierig vinden om eens stevig met mij van gedachten te wisselen over hoe het nu echt gaat met hem/haar en het bedrijf.

Samen de oplossing vinden

Alleen als ik een klik heb met de ondernemer, ga ik verder. De basis van de klik zit hem erin of de ondernemer echt de ambitie heeft om zijn uitdagingen aan te pakken. Vervolgens moet de uitdaging in het leiden van de organisatie zitten. “Het piept en kraakt” zij een klant van mij ooit. Daar krijg ik energie van. Het maakt dan niet uit of het een bijzonder beheer, jonge startende ondernemer of oudere ondernemer betreft.

De kernvraag “hoe maak ik mijn bedrijf toekomstbestendig?” moet echt op tafel liggen. En dan vind ik samen met de ondernemer de oplossingen.

Andere partners

Cees Miedema

Marko Kramer

Rob Diemel