Cees Miedema

Cees Miedema is bedrijfskundige met grote affiniteit voor vernieuwings-vraagstukken. Organisaties in beweging krijgen! Breed ervaren in strategisch advies, business development, marketing & sales en innovatie in publieke en private sector. Dominante drijfveren zijn vernieuwing, creativiteit en resultaatgerichtheid!’ Gecertificeerd Register Strateeg.

OpleidingTechnische Bedrijfskunde aan Universiteit Twente
Expertisegebieden

Strategie, financiën, organisatievernieuwing, marketing &

sales.

Werkervaring24 jaar
KantoorlocatieBreukelen – Haarlem
WerkgebiedNoord Holland, Zuid Holland, Flevoland en Utrecht
Persoonlijk motto“De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.”
Mijn naam is Cees Miedema en ik ben geboren in 1973. Geboren en getogen in Friesland, gestudeerd in Twente en vervolgens vanaf mijn 22woonachtig in de Randstad. Mijn nuchtere en directe werkwijze is waarschijnlijk wel een kenmerkend overblijfsel van mijn Friese roots.

Cees in zijn vrije tijd

Ik houd veel van sport en de sportbeleving! Hard werken, afzien, spanning en vervolgens genieten van een mooie prestatie. En als het niet lukt, nadenken hoe het anders kan. Helaas blijft het voor mijzelf voornamelijk beperkt tot fitness of hardlopen. En soms een rondje over de golfbaan. Maar ik kijk ook graag naar (team)sport. ‘Meedoen is leuk maar onverwacht presteren boven je kunnen veel leuker!’. Daarnaast moet ik bekennen dat ik autosport ook als sport zie, evenals mijn zoon. Dus regelmatig zijn we op de kartbaan te vinden.
 

Cees zakelijk

Voordat ik me als Register Strateeg heb laten certificeren heb ik in uiteenlopende rollen gewerkt bij aansprekende bedrijven. Bij Canon Benelux, VNU, Sanoma Uitgevers, Logica Management Consulting en ProRail. De rode draad is dat ik altijd gewerkt heb in nieuwe en creërende rollen. Nadenken over ‘het waarom’ en vervolgens vol overgave werken om de verandering in gang te zetten. Helaas heb je bij veranderingen mede- en tegenstanders. Maar als het lukt is de beloning groot. Dat is niet in geld uit te drukken. Wel in waardering van de mensen waarvan je de ogen hebt kunnen openen…

Persoonlijke vaardigheden

Echte beweging creëer je, mijns inziens, dan ook met mensen. Veranderen in je eentje, zonder impact op mensen,is als een steentje in het water gooien. Dat levert een misschien een mooi schouwspel op korte termijn, maar na verloop van tijd verdwijnt het effect en is het resultaat nihil. Helaas werken veel adviseurs op deze wijze. Ik geloof echter sterk in de principes van co-creatie. Zowel met medewerkers als met klanten of leveranciers. Het onderbouwen van een richtinggevende koers moet dan heel overtuigend zijn. Het dwingt je tot nadenken en oplossen van lastige dilemma’s. Het voeren van lastige gesprekken. Maar daar word ik juist door getriggerd. Het is moeilijker maar de kans om structureel succes te boeken is aanzienlijk groter! Het levert eerlijkheidshalve ook weerstand op en vraagt persoonlijke vaardigheden die ik de afgelopen 20 jaar veel heb mogen inzetten.

Cees als register strateeg

De reden om als register strateeg aan de slag te gaan voor ondernemers is eigenlijk heel eenvoudig. Het bedrijf in Leeuwarden waar ik in mijn jeugd heb gewerkt ging failliet. Dat zette me aan het denken. Met mijn kennis, ervaring en vaardigheden moet ik ondernemers toch kunnen helpen. De aanpak van Register Strateeg is mij op het lijf geschreven. De strategische keuzes goed onderbouwen en vervolgens pragmatisch aan de slag met ondernemers om resultaat neer te zetten. Geen snelle sessies en enkel strategische plannen maken, maar echt werken aan de strategie. Werken aan een lange termijn relatie met de opdrachtgever en zijn bedrijf.

Cees en opdrachtgevers

Van mijn opdrachtgevers krijg ik ook terug dat ik ze zelf laat nadenken door mijn wijze van vragen stellen. Dat ze er niet altijd meer alleen voor staan. Dat ze ook echt beweging zien in het bedrijf of bij zichzelf. Het zijn niet altijd de meest prettige sessies die we hebben, maar wel met als doel om het bedrijf en de ondernemer echt verder te brengen. De relatie krijgt vaak verdieping. Daarvoor is onderling vertrouwen en wederzijds respect nodig. En dat creëer je niet in 1 dag.

Andere partners

Roelof Veldhuizen

Marko Kramer

Rob Diemel