Opvolger van je ouders! en nu?

Twijfels van de nieuwe generatie ondernemers

En dan ineens is het zover. Nu ben jij directeur van het bedrijf van je ouders. Financieel heb je alles goed geregeld. De aandelen heb je voor een mooie prijs overgenomen. Maar wat houdt dat nu in… zelf gaan ondernemen.

Wat komt er allemaal op je pad en is er wel ruimte om leergeld te betalen? En hoe zorg je ervoor dat je je eigen koers gaat varen. En dit zonder dat je je ouders teleurstelt. Je zit er niet op te wachten om meningsverschillen aan de ouderlijke keukentafel uit te vechten?

Omgaan met verwachtingen

Voor je omgeving lijkt het vaak een mooie en unieke kans, het bedrijf van je ouders overnemen. Het ondernemen zit ook in jouw bloed, toch? Maar onbewust ligt er behoorlijk wat druk op je schouders. Iedereen verwacht wat van je. Het personeel verwacht een frisse wind maar houdt wel vast aan oude afspraken. Klanten willen zichtbare vernieuwing en dan wil je ook nog rekening houden met jouw ouders, degene die het bedrijf zorgvuldig hebben opgebouwd. Maar waarschijnlijk leg je jezelf de meeste druk op. Je wilt uiteraard iedereen bewijzen dat het een goede stap is en dat je het kan.

Externe factoren

Met regelmaat komen wij in gesprek met deze nieuwe en vaak nog jonge ondernemers. De een is succesvoller en gelukkiger in zijn rol dan de ander. Er wordt dan vaak gewezen naar externe factoren. Bijvoorbeeld verslechterde marktomstandigheden, slecht betalende klanten, achterhaalde organisatie, een verouderd machinepark of personeel dat niet meer mee kan. Echter, dat zijn vaak slechts symptomen aan de oppervlakte. De oorzaken liggen veelal dieper.

Als Strategie Partners zijn wij ervan overtuigd dat iedere uitdaging een gestructureerde aanpak vereist. Zo ook bedrijfsopvolging. Integrale aanpak: organisatie, markt, financiën en de ondernemer zelf. Focus, Grip en Koers is niet voor niets onze slogan.

Definitief loslaten

Een regelmatig voorkomende oorzaak is de (on)zichtbare hand van de oud-ondernemers. Definitief loslaten blijkt voor ouders toch lastiger dan vooraf gedacht. Vervolgens lukt het de nieuwe ondernemer niet om een eigen koers te bepalen en deze te gaan varen. Een koers waarbij de nieuwe ondernemer zich prettig voelt, 100% overtuiging in kan leggen en die past bij de persoonlijke drijfveren en ambities. Waarbij, in de complexiteit van het ondernemen, overtuigende en eigen keuzes worden gemaakt.

Goedbedoelde adviezen

Ook als de intenties oprecht zijn, werken de goedbedoelde adviezen van de ouders op een bepaald moment toch averechts. Kleine irritaties worden grote conflicten. Noodzakelijke gesprekken worden dan niet meer gevoerd. Er komt ruis in het bedrijf. De spanningen worden voelbaar voor het personeel en vaak ook voor klanten. Uiteindelijk risico zijn dan verslechterende resultaten.  De ondernemer gaat twijfelen. Ben ik wel geschikt als ondernemer? Was dit nu wel een goede stap? Twijfel leidt tot meer stress en de spreekwoordelijke vicieuze cirkel ligt op de loer. De hamvraag: ‘hoe kom je hieruit?’

Focus, grip en koers

Steeds vaker wordt Strategie Partners gevraagd om juist in dit soort situaties bij te springen. Als onafhankelijk klankbord tussen beide partijen. Maar ook om de nieuwe ondernemer te helpen om weer te kunnen ondernemen. Om keuzes te onderbouwen, te maken en vervolgens in de praktijk te brengen. Oftewel FOCUS, GRIP en KOERS! Wij begeleiden net zo lang en intensief als nodig.  En uiteraard houden we contact omdat we willen dat je als ondernemer en persoon blijvend succesvol zult zijn.

Herkent u deze situatie bij uzelf of een collega ondernemer? Deel dit artikel en neem contact op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Cees Miedema

De juiste koers, bent u er klaar voor?