Balans werk en privé

BUSINESS CASE:

Balans werk en privé uitdaging voor ondernemer

Operationele chaos

Een vrouwelijke ondernemer vraagt mij in mei 2017 om haar te helpen. Ze heeft hulp nodig bij het creëren van rust in de operationele chaos waarin zij zich bevindt. Ze heeft het gevoel de controle kwijt te raken. Dat moet voorkomen worden.

Hierdoor verdient zij enerzijds onvoldoende en anderzijds heeft zij het gevoel dat ze niet meer leeft, alleen nog maar werkt.

Door een gedegen analyse van wat zij zelf allemaal doet en daarnaast hoe ze werkt hebben we inzicht gekregen. Vervolgens hebben we een aantal stappen gezet. Deze stappen hebben als doel de ondernemer te ontlasten en weer controle te geven.

Stappenplan

De volgende stappen hebben we vervolgens gezet voor deze specifieke ondernemer:

  • Gedetailleerd administratief werk wordt voortaan uitbesteed aan een kwaliteitsmedewerkster. Deze hebben wij samen gezocht en daarna aangenomen. De Strategie Partners hebben het gehele traject begeleid. De ondernemer was uiteraard betrokken bij de interviews.
  • Inzicht hebben in cijfers is essentieel. Hieruit bleek dat de kostprijs te laag was. Het gevolg was duidelijk. Voor het eerst in 6 jaar was een prijsverhoging noodzakelijk.
  • Strategie Partners heeft het hele traject van prijsonderhandelingen geleid. Per klant hebben we daarna een pitch voorbereid. Dit is vervolgens goed en efficiënt verlopen.
  • Het productieproces heeft voortdurend aandacht nodig. Het betreft een seizoensgebonden branche. Met een piek in het voorjaar en in de zomer is het lastig om de productie tijdig beschikbaar te hebben. Door goed te plannen en tevens anders te gaan werken hebben we dit opgelost.
  • Een samenwerking met een buitenlandse producent bleek niet optimaal. Deze producent is nu vervangen door een andere, wel betrouwbare, partij.
  • De zorgen over de liquiditeitspositie zijn weggenomen met behulp van een feiten-analyse. Daardoor is meer inzicht ontstaan.

Stappenplan

Een gedegen analyse en vervolgens een helder stappenplan is essentieel als u zaken wilt veranderen. Wij helpen u graag. Maak vrijblijvend een afspraak en ontvang geheel kostenloos een expert-analyse. 

Altijd verhelderend en de eerste stap naar groei!

Status

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en zijn alle stappen succesvol ingezet of afgerond. Voor de ondernemer is het nu te relaxed. Met als gevolg dat ze graag een plan wil hebben hoe we met dezelfde rust en ontspanning 40% meer productie kunnen draaien. Er is totaal geen twijfel dat ons dat volgend jaar niet zou lukken. We gaan ervoor!

Gevolg

Meer ontspannen verdient deze ondernemer nu veel meer geld. Bovendien heeft ze ook weer tijd voor een privéleven!

Herken je jezelf in dit verhaal of heb je een specifieke vraag voor een Strategie Partner? Neem dan vooral nu contact op!

Expert analyse

Strategie Partners biedt u graag vrijblijvend een expert analyse voor uw organisatie aan. We gaan zowel op afstand als intern kijken waar u strategisch, financieel en aansturend stappen kunt maken. 

Deze EXPERT ANALYSE geeft u altijd handvatten en inzicht.

Kwaliteitskeurmerk

Een Register Strateeg™ is een beschermde titel en keurmerk voor kwaliteit. Zo weet u dat u
een opgeleide en kundige ondernemersadviseur naast u heeft.

Praktijkervaring

Wij hebben als Register Strategen minimaal 15 jaar binnen het bedrijfsleven gefunctioneerd op senior managementniveau en zijn toegerust om u te helpen.

Garantie voor succes

Strategie is een vak, geen vaststaand gegeven. Daarom zijn wij dagelijks bezig met het vernieuwen van onze werkwijze en methodieken om uw succes te garanderen.

100% op u afgestemd

Ieder verandertraject is maatwerk. Uw organisatie en visie zijn immers uniek. Dat betekent voor u een passende strategie met een passende sparringpartner.